Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Önkormányzati választás 2019

Nyilatkozat

Egyesületünk célja, hogy a XVIII. kerületben lakó civilek lehtőséget kapjanak a követlen a lakóhelyüket érintő kérdések megvitatásában és eldöntésében. Egyesületünk lehetőséget kínál, minden a XVIII. kerületért tenni kívánó polgár számára arra, hogy aktívan beleszólhasson abba, mi miért történik a lakóhelyünkön, illetve az egyes területeket érintő kérdések megtárgyalásának eredményéről pontos és hiteles visszajelzést kapjon bárki. Ehhez az első lépés, hogy képviselőt juttassunk az Önkormányzatba, majd a következő választáson már megkerülhetetlen erővé válljanak a helyi civilek a XVIII. kerület önkormányzatának döntéshozatali rendszerében.

Egyesületünk már bizonyított a Lakatos Lakótelepen és környékén. Alulhasznosított, olykor veszélyes területeket hoztunk rendbe. Közösségi programokat szervezünk kicsiknek és nagyoknak. Zöld gondolataink már óvodai nevelési programba is bekerültek, formálva ezzel több, mint száz gyermek természetközeli gondolkodásmódját.

Egyesületünk kommunikációjának soha nem lesz része a meggondolatlan kritika, vádaskodás és a másik fél lejáratása. Üzeneteink kizárólag célok megjelölése és pozitív gondolatok lesznek, mivel a folyamatosan jelenlévő negatív gondolkodás helyrehozhatatlanul rombolja az őszinte és tartós összefogást. Merjünk tenni azért, hogy a XVIII. kerületből a legzöldebb kerületet varázsoljuk közösen, ahová minden itt lakó örömmel tér haza.

Az októberi önkormányzati választáson a célunk, hogy kerületünkben a 2. egyéni választókerületben nyerjünk, az 5. egyéni választókerületben másodikok legyünk, a többi helyen pedig a hosszú távú terveinkhez biztos alapot jelentő szavazatokat szerezzünk.

Hiszünk abban, hogy a helyi politika nem pártok csatájának helyszíne kell, hogy legyen.

Hiszünk abban, hogy nincsen mindent jól végző egyik oldal, és mindent tönkretevő másik oldal.

Hiszünk abban, hogy civilként és függetlenül lehetőségünk, kötelességünk és jogunk, hogy a saját környezetünket érintő döntésekbe beleszóljunk.

Hiszünk abban, hogy kézbe vehetjük a saját lakóhelyünk sorsát és ne várjunk arra, hogy mások mondják meg mi a jó nekünk.

Hiszünk abban, hogy alulról szerveződve, a közösség erejével minden cél elérhető.

Hiszünk a XVIII. kerület civiljeiben.

Egyesületünknek egyetlen egy dolog számít: a  XVIII. kerület

 

 

Cikkek

Kiemelt céljaink

2019.09.23

 

Önkormányzati választási plakátunk

2019.09.23