Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Közösségi kert

Lőrinci Kertelő Közösségi Kert

Budapest XVIII. kerület, Pestszentlőrinc-Pestszentimre első közösségi kertje, a Lőrinci Kertelő a Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal által 2013-ban kiírt Tér_Köz pályázat, valamint a Budapest XVIII. kerület, Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzatának támogatásával valósult meg 2014. nyarán.

Helyszín: A közösségi kert a Lakatos úti 1. és 2. sz. Lakásszövetkezetek között, a Dolgozó út 13. épülettel szemben, míg a Dolgozó út 18. mögött, a Szivárvány óvoda melletti játszótérrel szemben valósult meg.

Terület: A kert teljes alapterülete 1.412 m2, melyben összesen 35 db 10m2-es parcella kerül kialakításra.

Megnyitás: A közösségi kert ünnepélyes átadására 2014. augusztus 9-én került sor.

Kert vezetése: Molnár Vivien Lejla kertvezető, Pintér Ferencné és Tóth-Vári Ildikó kertvezető-helyettesek

Elérhetőségek: 30/3391002; lorincikertelo@gmail.com; www.facebook.com/kertelo.lorinci

 

kk-epites-felulrol.jpg

Ki igényelhet parcellát? Ki lehet Kerthasználó?

Parcellát azok igényelhetnek, akik a kerületben lakhellyel, vagy munkahellyel rendelkeznek, valamint az egyesület tagja lesz.

Mit kell tenni ahhoz, hogy Kerthasználó lehessek?

El kell fogadni az önkormányzat és az egyesület között kötött Együttműködési Megállapodásban, illetve a Kertszabályzatban, valamint a Házirendben foglaltakat, továbbá az egyesülettel Használati Szerződést kell kötni.

Mennyibe kerül nekem egy parcella?

Aki parcellával szeretne rendelkezni, annak az egyesület tagjának, vagy pártoló tagjának kell lennie. A tagok tagdíja 1.000 Ft/hó (azaz 12.000 Ft/év). A tagdíjon felül a kertért többlet költséget nem kell fizetni.

Hol jelentkezhetek? Hol írhatom alá a Használati Szerződést?

A kert alakuló ülését 2014. július 29-én (kedden) tartottuk, azonban esetlegesen megüresedő parcellára (várólistára) lehet folyamatosan jelentkezni. Aki szeretne csatlakozni, az jelezheti igényét az agoraegyesulet@gmail.com, vagy a lorincikertelo@gmail.com email címeken.

kk-alaprajz.jpg