Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Közösségi kert

Lőrinci Kertelő Közösségi Kert

Budapest XVIII. kerület, Pestszentlőrinc-Pestszentimre első közösségi kertje, a Lőrinci Kertelő a Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal által 2013-ban kiírt Tér_Köz pályázat, valamint a Budapest XVIII. kerület, Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzatának támogatásával valósult meg 2014. nyarán.

Helyszín: A közösségi kert a Lakatos úti 1. és 2. sz. Lakásszövetkezetek között, a Dolgozó út 13. épülettel szemben, míg a Dolgozó út 18. mögött, a Szivárvány óvoda melletti játszótérrel szemben valósult meg.

Terület: A kert teljes alapterülete 1.412 m2, melyben összesen 35 db 10m2-es parcella kerül kialakításra.

Megnyitás: A közösségi kert ünnepélyes átadására 2014. augusztus 9-én került sor.

Kert vezetése: Rein-Bódi Eszter kertvezető, Pintér Ferencné és Vágvölgyi Erika kertvezető-helyettesek

Elérhetőségek: 20/439-1816; lorincikertelo@gmail.com; www.facebook.com/kertelo.lorinci

 

kk-epites-felulrol.jpg

Ki igényelhet parcellát? Ki lehet Kerthasználó?

Parcellát azok igényelhetnek, akik a kerületben lakhellyel, vagy munkahellyel rendelkeznek, valamint az egyesület tagja, vagy pártoló tagja lesz.

Mit kell tenni ahhoz, hogy Kerthasználó lehessek?

El kell fogadni az önkormányzat és az egyesület között kötött Együttműködési Megállapodásban, illetve a Kertszabályzatban, valamint a Házirendben foglaltakat, továbbá az egyesülettel Használati Szerződést kell kötni.

Mennyibe kerül nekem egy parcella?

Aki parcellával szeretne rendelkezni, annak az egyesület tagjának, vagy pártoló tagjának kell lennie. A tagok tagdíja 1.000 Ft/hó (azaz 12.000 Ft/év), míg a pártoló tag (minimális) tagdíja 6.000 Ft/év (de ezt egyben kell befizetni). A tagdíjon felül a kertért többlet költséget nem kell fizetni.

Hol jelentkezhetek? Hol írhatom alá a Használati Szerződést?

A kert alakuló ülését 2014. július 29-én (kedden) tartottuk, azonban esetlegesen megüresedő parcellára (várólistára) lehet folyamatosan jelentkezni. Aki szeretne csatlakozni, az jelezheti igényét az agoraegyesulet@gmail.com, vagy a lorincikertelo@gmail.com email címeken.

kk-alaprajz.jpg